GWS-Data overgenomen door Geonius Groep

Op woensdag 12 januari 2022 heeft GWS-Data een mooie mijlpaal bereikt om de kwaliteit van het GWS-Monitor portaal en onze dienstverlening voor de komende jaren te waarborgen en te optimaliseren. Omdat GWS-Data B.V. de laatste jaren uit zijn jasje dreigde te groeien, moest een stap worden gemaakt om alle projecten met dezelfde passie voor het vak te kunnen blijven uitvoeren.

Door een overname van 100% van de aandelen valt GWS-Data B.V. vanaf 1 januari 2022 volledig onder Geonius Groep. Geonius is een interdisciplinaire dienstverlener op het gebied van ingenieursdiensten en veldonderzoek met brede expertise binnen de grond-, weg-, en waterbouw en bouwsector. Lees hieronder het volledige persbericht.

PERSBERICHT: Geonius breidt geomonitoringsactiviteiten uit met succesvolle overname GWS-Data B.V.

GELEEN – De directies van geomonitoringsbedrijf GWS-Data uit Ommel en ingenieursbureau Geonius hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van 100% van de aandelen in GWS-Data B.V. aan de Geonius Groep. Met de overname kan Geonius haar strategie voor uitbreiding van geomonitoringsactiviteiten kracht bijzetten. Per 1 januari 2022 worden alle werkzaamheden van GWS-Data, waaronder de grondwatermonitoringsactiviteiten van online registratiesysteem GWS-Monitor, onder de verantwoordelijkheid van Geonius voortgezet. De naam GWS-Data B.V. blijft vooralsnog ongewijzigd.

Uitbreiden geomonitoring
Door het onderbrengen van GWS-Data binnen de Geonius Groep bundelen beide bedrijven de krachten. Mark Rurup, directeur Geonius: “Wij zien kansen in deze markt en waren daarom op zoek naar mogelijkheden om de activiteiten op het gebied van geomonitoring binnen de organisatie uit te breiden. De specialistische kennis en expertise van GWS-Data sluiten hier uitstekend op aan.”

Een aantal jaren geleden is Geonius gestart met het ontwikkelen van toepassingen voor Internet-of-Things-sensoren, zoals waterlevelsensoren, trillingsmeters en XYZ-sensoren voor het registreren van zakbaken. Onderdeel van deze ontwikkeling is de realisatie van een leverancier-onafhankelijk online platform voor geomonitoring, zodat klanten in één overzicht een volledig beeld hebben van de bouwplaats of het beheerde areaal. Het online registratiesysteem GWS-Monitor van GWS-Data heeft een vergelijkbaar doel.

GWS-Monitor
De GWS-Monitor wordt momenteel door diverse aannemers, kabel- en leidingenbeheerders en gemeenten ingezet om de onttrekkingen en lozingen van grondwater in beeld te brengen en om grondwaterstanden in algemene zin te monitoren. GWS-Data organiseert daarnaast de levering en installatie van peilbuizen en dataloggers.

Mark: “De GWS-Monitor wordt geïntegreerd in ons geomonitoringsplatform. Het beste van twee werelden wordt zo samengevoegd in één overzichtelijke omgeving voor geo-data.” Bijkomend synergievoordeel van de overname is dat Geonius het veldwerk met betrekking tot het plaatsen en onderhouden van peilbuizen in eigen beheer uitvoert wat betreft personeel en materieel. Zo ontstaat een geïntegreerd werkproces van plaatsing tot installatie en onderhoud van het monitoringssysteem.

Interdisciplinaire dienstverlening
De overname biedt nog andere voordelen voor de huidige klanten van GWS-Data. Oud-eigenaar Jules Liebregts: “Doordat ik in dienst treed bij Geonius, kan ik mijn expertise op het gebied van geomonitoring gecombineerd aanbieden met de diensten van Geonius op het gebied van geotechniek, milieu, geodesie en infra. Vanwege de landelijke dekking van activiteiten en de omvang van de organisatie die vanaf heden achter GWS-Data staat, is de continuïteit en doorontwikkeling van GWS-Monitor gewaarborgd.”